Levensmiddelen
databank
Inloggen
De Levensmiddelendatabank is dé onafhankelijke databank van Nederland over gezonde en duurzame voeding. Het Voedingscentrum en het RIVM beheren hierin uitgebreide informatie over duizenden levensmiddelen en voedingssupplementen die in Nederland verkocht worden. Het gaat om de voedingsstoffen in generieke levensmiddelen zoals fruit, groente en aardappelen. Maar ook om de etiketgegevens van duizenden merkartikelen die in de supermarkt te koop zijn.

Al deze gegevens gebruiken het Voedingscentrum en het RIVM voor voorlichting, onderzoek en beleid. Steeds meer fabrikanten en supermarkten leveren hun gegevens aan, omdat ze de meerwaarde ervan inzien. Lees meer
“Wij delen onze voedingsinformatie via de Levensmiddelendatabank omdat we klanten met een voedselallergie of klanten die gezonder willen eten, willen helpen beter geïnformeerde keuzes te maken”
Johan Hulleman – Manager kwaliteit & mvo van JUMBO Supermarkten
“De Appelaere hecht, net zoals het Voedingscentrum, veel waarde aan eerlijke, duidelijke etiketten. In de Levensmiddelendatabank vind je betrouwbare informatie, zodat je weet wat je eet en drinkt”
Janine Tazelaar – mede-eigenaar van Appelaere
“Onze sojaproducten zijn zichtbaar in de Eetmeter van het Voedingscentrum. Mensen die het online Eetdagboek invullen, kunnen nu ook kiezen voor onze sojaproducten. Daarmee worden onze producten meer zichtbaar met de juiste etiketgegevens”
Simone Broxks - Head Science & Nutrition van Alpro